tot volgend jaar !!!
40ste EDITIE 2016
Informatie
 

Tijdens het weekend van 17 & 18 september 2016 organiseert Jeugdcentrum Pingie vzw met steun van het gemeentebestuur Denderleeuw voor de 40ste en laatste keer de 24 UREN VAN WELLE. Deze 24 uren estafette fietsenrally is uniek in zijn soort. Men kan individueel of in groep strijden voor de titel, waarbij men zich een jaar lang winnaar mag noemen van de veelbesproken 24-uren race.


Iedereen vanaf 15 jaar mag deelnemen aan de wedstrijd op het éénrichtings- en parkeervrije parcours door de straten van Welle, bewaakt door seingevers. Seingevers (shift van 5 uur) waarvoor de ploegen zelf moeten instaan.
De rondetelling gebeurt voor het zoveelste jaar op rij via een professioneel elektronisch sensorsysteem, waarbij een chip moet doorgegeven worden bij het aflossen van de renner. Aflossen gebeurt in de daartoe voorziene wisselzone aan het jeugdcentrum.

De wedstrijd is ingedeeld in acht categorieën naar ieders behoefte: zo heb je de herenploegen, damesploegen, mixedploegen (min. 1 vrouw en min. 1 man) en solorijders (alone-riders) voor de competitieve fietser(s) die zoveel mogelijk ronden trachten te rijden gedurende 24uur; Mountainbikers leggen hetzelfde parcours af, maar in een onderlinge competitie; De categorie wandelaars voor diegenen die liever te voet het parcours afleggen; De categorie joggersploeg voor wie het te voet wat sneller mag en plezier wordt er gemaakt door de lolploegen die op een ludieke fiets en verkleed rond rijden door de straten.

Na de openingsronde om 15u15 en het voorwoord van Burgemeester en Schepenen zal zaterdag 17 september de start worden gegeven om 16 uur in de Hertstraat in Welle, nabij het Jeugdcentrum Pingie.
In ploegen van maximaal vier personen wordt afwisselend zoveel mogelijk ronden gereden tot de finish op zondag 18 september om 16 uur. Wie breekt het record sinds 2013 van 833 km in 24 uur?

Na de finish zullen alle renners per ploeg een eredoorgang krijgen aan Jeugdcentrum Pingie, gevolgd door de overhandiging van de palmen aan de winnaars.

Voor meer gedetailleerde informatie bezoek de rubriek 'reglement'.